PR-Evolution Dance Company honlapja

Menü: Egyéb projektek > Kurzus

Mészáros Máté: Fizikai tánc
A legrövidebb út

A workshop folyamán a különböző stílusokat végigjárva, a floorwork-re, és az Ultima Vez repertoárján lévő darabokra épülő partneringre fektetjük a hangsúlyt. A test minden mozdulatban, és minden stílusban ugyanaz, és ez az adaptációs képesség mindenkiben benne van. Az órák alatt feltérképezzük a személyiségünk megőrzésének fontosságát, a rugalmasság, és átalakulás képességének megtartásával párhuzamosan. Önmagunkban megbízni, és másokra hagyatkozni, szoros kapcsolatban állnak egymással, ezért fontos részét képzik a workshopnak ennek a képességeknek a fejlesztését segítő gyakorlatok.

Részvételhez előképzettség szükséges!

Mészáros Máté a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után,a Szegedi Kortárs Balett tagja lett,majd külföldre ment,ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin,Wim Vandekeybus,Sharon Eyal,Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. Jelenleg az Ultima Vez társulat tagja.

Időpont: 2011. július 16-17. 10-15h
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Kurzus díja: 8000Ft
Elővételben(július 8.-ig): 7000Ft!
Napidíj: 5000Ft

Bérletkedvezmény: Hucker Kata, Nemes Zsófia, és Mészáros Máté kurzusa együtt: 17.000Ft!

Fotó: Hajdú András

Korlátozott férőhely miatt előzetes bejelentkezés: info@pr-evolution.hu (Egy nap esetén is! A regisztráció nélkül érkezőket csak a szabad helyek függvényében tudjuk beengedni.)

Támogatók: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Műhely Alapítvány, ESZME

 


Hucker Kata: Klasszikus balett kurzus
Nemes Zsófia: Kortárs tánc kurzus

Hucker Kata: Klasszikus balett
Az óra tartalmaz rúd és középgyakorlatokat, ugrást és kombinációkat, valamint erősítést és nyújtást. Izület, testtudat és állóképesség fejlesztés.
Minden korosztálynak,újrakezdő és középhaladó szinten.

Hucker Kata a Pécsi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után olyan társulatokkal dolgozott együtt, mint a Pécsi Balett, Budapest Táncszínház, Magyar Balett Színház, Magyar Állami Operaház-Magyar Nemzeti Balett, vagy a Torres Balett Limited. Jelenleg szabadúszó táncművész.

Nemes Zsófia: Kortárs tánc
Lazább földtechnikával indul az óra, erősítéssel, nyújtással keverve. Utána egy Cunningham, Limón alapú technikai tréning következik, ami főleg a testtudat, koordináció, központ fejlesztésén dolgozik. Levezetésként egy technikás kombináció, és a főszerep a táncé.
Alapfokú tánctudás ajánlott a részvételhez.

Nemes Zsófia kezdetben ritmikus sportgimnasztikázott, később pedig megalapítja a Vígszínház házi színpadán működő Figurák Táncszínházat. Dolgozik a Szegedi Kortárs Balettal, később a PR-Evolution Dance Company-val, ahol Kun Attila távozása után a társulat vezetője, koreográfusa. Olyan világhírű mesterektől tanult, mint Leo Mujic, Joe Alegado, Frey Faust, Roberto Galvan, Nicole Caccivio, Corinne Lanselle, Raza Hammadi, vagy Matt Mattox.

Időpont: 2011. július 18-22.
Hucker Kata: 17.00-18.30
Nemes Zsófia: 18.30-20.00

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Kurzus díja: Egy kurzus díja: 6000Ft (5 napra)
Elővételben (július 8.-ig): 5000Ft
Óradíj: 1200Ft

Bérletkedvezmény: Hucker Kata, Nemes Zsófia, és Mészáros Máté kurzusa együtt: 17.000Ft!

Korlátozott férőhely miatt előzetes bejelentkezés: info@pr-evolution.hu (Egy nap esetén is! A regisztráció nélkül érkezőket csak a szabad helyek függvényében tudjuk beengedni.

Támogatók: Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Műhely Alapítvány, ESZME