PR-Evolution Dance Company honlapja

Menü: Előadások > Útvesztőben

Útvesztőben

Három ország kultúrája, mindennapjai, gondolkodása jelenik meg az Útvesztőben címet viselő, három részből álló előadás  koreográfiáiban. Leo Mujic sajátos mozdulatvilágával, Mészáros Máté a Magyarországon ritkán látható fizikai táncszínház újabb etűdjével, még Nemes Zsófia a kortárs táncban rejlő kifinomultsággal teszi egyedivé az új, tripla bemutatót.


További képek:
Kapcsolódó galéria >>

Videó:
Youtube >>


I. rész: 4 monológ

Folyamatosan kapcsolatban állunk Önmagunkkal és egy belső monológ formájában szüntelenül keressük a helyes válaszokat. Reagálunk a magunk által megfogalmazott kérdésekre, amelyeket a rajtunk átcsorgó idő hoz létre. Gyakran helyesen válaszolunk, de olykor, a megválaszolhatatlanság némit el minket, és a csönben csak a kérdés viszhangzik tovább.

"Félelmetesen ismerős sötétség és béke árad szét körülöttem és megértem létezésed szigorú ismétlődését. Önmagadban tartottál és uraltad mindenem az első levegővétel előtt, most pedig belém tudod folytani az életet egyetlen érintéseddel..."

Koreográfus:
Mészáros Máté

Táncművészek:
Mikó Dávid
Rónai Attila
Túri Lajos
Zsíros Gábor

Dob:
Sánta Dániel

Jelmez:
Nemes Orsolya


I.rész: ... és fehér ...

Elvesztünk, vak bolyongás az életünk. Elveszítjük a realitást és itt a racionalitás már nem segít, de van valami ami bennünk utat mutat: az intuíció, a szív valódisága, az odaadás gesztusa, a női minőség szakrális ereje.

Koreográfus:
Nemes Zsófia

Táncművészek:
Baranyai Erika
Plóza Gabriella
Spala Korinna
Tonhaizer Tünde
Varga Kinga

Zeneszerző:
Domonkos Csilla Csillartmusic

Zenei munkatárs:
Moldvai Márk

Ének:
Domonkos Csilla

Hegedű:
Lantos Zoltán

Látvány, vetítés:
Szűcs Orsolya

Jelmez:
Nemes Orsolya


III. rész: Zárt rendszer

Sokféleképpen szigetelődhetünk el másoktól. Észre sem vesszük, hogy mikor történik meg velünk, vagy amikor tudatosul, már túl késő. A technikai fejlődés, a chat és a Skype, lehetővé teszi, hogy úgy beszélgessünk másokkal, hogy nem is találkozunk velük. Talán soha. Név nélkül, arc nélkül. A közösség tagjaként is válhatunk kitaszítottá, vélt vagy valós indok miatt. A legkönnyebb megoldás a menekülés. Önmagunkba. Bezárul a világ, mi foglyaivá válunk, s önmagunk kutatása az egyetlen cél és eszköz a fennmaradásért.

Koreográfus:
Leo Mujic

Táncművészek:
Csere Zoltán
Rónai Attila
Spala Korinna
Tonhaizer Tünde

Fénytechnika:
Stadler Ferenc

Jelmez:
Nemes Nóra


Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Erőforrás Minisztériuma
Magyar Táncművészeti Főiskola
Szerbia és Montenegro Nagykövetsége
XII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Kulturális Divíziója