PR-Evolution Dance Company honlapja

Menü: Előadások > Mozgalmas...

Mozgalmas Víz-Tükör, avagy egy festő álma

Az előadás a Szépművészeti Múzeum Nuda Veritas, Gustave Klimt kiállításához kapcsolódik.

A 20. században változott a világ, az emancipáció egyre nagyobb teret hódított meg. Hatása kitörölhetetlen, a gondolkodás átalakult. Gustav Klimt igaz tükörképét mutatja ennek. Soha nem látott teret kap az újraértelmezés,a megújulás igénye,a feltárulkozás, a szexualitás nyiltsága. Változik a világ most is, de a női vonások folyvást háttérbe szorulnak, mintha nem akarnánk tudomást venni róluk,mintha ezt az oldalunkat el akarnánk zárni a világ elől.
A nő harcol jogaiért,: erős, független, önálló, irányító. Nadrágot hord, katonának áll, autót vezet. Szinte kötelező beleolvadnia a férfiak világába.A férfiak közben elnőiesednek, mégis a feminin oldalukkal képtelenek szembenézni.

Gustav Klimt csodálatos vonalai, ornamentikája, valójában formákba, mintákba öltöztetett nők, arcok, testek. Igézően néznek ránk, mintha szólni akarnának, hogy a nők szépségéről, erotikájáról meséljenek. Segítenek elfogadni saját nőiességünket, és a változást. Test, szexus, és erotika. Az elnyomott női princípumok újra felszínre kerülnek, megtaláljuk mindazt a szépséget, lágyságot, nőiességet, szexualitást, amit Gustav Klimt művészete is sugároz felénk, és hagyjuk, hogy az életünk részévé váljon. Halld meg Klimt üzenetét!

 


Díjak:
Fringe Fesztivál szakmai díj (2011)


Képek:
(fotó: Kovács Klaudia)
További képek:
Kapcsolódó galéria >> 

Videó:
Youtube >>


Koreográfia:
Nemes Zsófia

Táncművészek:
Hucker Kata / Baranyai Erika
Nemes Zsófia
Tonhaizer Tünde
Csepi Ádám
Jellinek György (Magyar Nemzeti Balett művésze)
Zsíros Gábor
Sebestyén Tímea

Zene:
Kerek István

Videó:
Sztojanovits Andrea

Jelmeztervező:
Kalicz Klára

Támogatók:
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága
Művész Mozi
SÍN Kulturális Központ
Új Előadóművészeti Alapítvány
Szépművészeti Múzeum
Rentit