PR-Evolution Dance Company honlapja

Menü: Hírek

Magdalena, Éjjeli kávézó

Időpont: 2014. március 21. 19.30 a költészet világnapja
Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Refektórium

2014-03-12


Magdalena

Koreográfus: LEO MUJIC

’Kóstollak, köszönöm, köszönöm.’ / Köszönöm
Szép Ernő versei ( Csillagok, A gyertyának repült a lepke, Köszönöm) adták az ihletet a koreográfiához, mely egy viharos szerelem történetét idézi. A ’se vele, se nélküle’ – mindannyiunk számára ismert – tapasztalatához kínál egy újabb adalékot…

Leo Mujic Belgrádban született fiatal koreográfus. Neves társulatok tagjaként és szabadúszóként nagy hírnevet szerzett magának Európa-szerte, mind a klasszikus balett, mind a kortárs tánc területén.

Előadják: Spala Korinna és Tabbouch Ali / Magyar Nemzeti Balett
Zene: Bach
 

2014-03-12


Éjjeli kávézó

Koreográfus: NEMES ZSÓFIA

Esti kávézó tárul a szemünk elé. Kellemes hölgyek érkeznek, csevegnek, teáznak. Ám furcsa érzés kerít hatalmába, valami szokatlan, mintha hiba került volna a rendszerbe. Egyik percben magával ragad a formák kavalkádja, vonalak rohannak a térbe, ívek hajladoznak, ahogy a test, csak a tánc képes rajzolni és szólni. A következő percben egy felbukkanó rendszer veszi át az uralmat a tér felett, de a szimmetria még sem az, és a rendnek néha a káosz a vezető elve. Semmi nem egész, semmi nem kerek, a körnek is elvesznek a határai. Színek kavarognak, erősek és jellegzetesek, már-már ők is megszólalnak, egyedi úton keresik a megnyilvánulást. Felmerül a gondolat, valójában merre járunk, bolygónk melyik szegletében. Talán egy festménybe csöppentünk? Játék egy éjszakai partin, ahol különleges, extrém figurák bukkannak elő, meglepetések, váratlan helyzetek abszurditása vár ránk (vall rólunk) az eleven test, az érzéki tánc jelent idéző valóságában. A képek mozgalmasságát, specifikus dinamikáját a mozgás magától értetődően adja vissza. / Az előadás kiinduló alapja: reflexió az 1945 utáni magyar modern művészetre.

Előadják: Nagy Viktória, Nemes Zsófia, Rózsa Barbara, Sebestyén Tímea
Zene: Szirtes Edina / Mókus

2014-03-12


Kellemes Ünnepeket

2013-12-23


ÁLLOMÁS, X. ÉVFORDULÓ, PREMIER!

,A születésnap létünnep! Egy olyan esttel szeretnénk meglepni közönségünket, melyben az együttest jellemző ars poétika köszön vissza. Három koreográfus műve kerül bemutatásra:

Kulcsár Noémi: Transzfer

Nemes Zsófia: Tabula rasa

Leo Mujic: Mira! / BACH-cseppek

Helyszín: Nemzeti Táncszínház
Időpont: 2013. december 1., 19.00

2013-11-25


Transzfer
ÁLLOMÁS, X. ÉVFORDULÓ, PREMIER!

Miként hatnak egymásra eleven testek, hangolódnak össze, kommunikálnak mozgásban, építik, vagy rombolják egymás lehetőségeit a zene, a tánc terében.

Koreográfus: Kulcsár Noémi
Táncművészek: Szarvas Krisztina, Csere Zoltán
 

2013-11-25


Tabula rasa
ÁLLOMÁS, X. ÉVFORDULÓ, PREMIER!

Kik is vagyunk voltaképp? Életidőnk teljessége születésünktől halálunkig, az a véges viszony, melyben értelmet adunk saját létünknek. Akinek 'jelene' van, annak múltja és jövője is van: éli önnön múltját, behatárolva saját jövőjét, így „történik” a jelen. Ám mi van akkor, ha bomlik az összhang, vesztésre áll a múlt, üressé válik a jövő? Újra kezdhetjük létünket, nyithatunk tiszta lapot…?

Koreográfus: Nemes Zsófia
Táncművészek: Rózsa Barbara, Fekete Blanka, Nagy Viktória, Spala Korinna, Szarvas Krisztina, Kozmér Alexa, Schell Martin, Pintér Sándor
Zene: Szirtes Edina/ Mókus
 

2013-11-25


Mira! / BACH-cseppek
ÁLLOMÁS, X. ÉVFORDULÓ, PREMIER!

Miként lát minket egy külföldről jött művész? Milyen benyomásokat, érzeteket kapott rólunk, miközben sétált a főváros utcáin, imádta Budapestet. Igaza lenne: önmagunk ellenségei vagyunk, mélyen saját lehetőségeink alatt élünk? Ezekre a kérdésekre reflektál a világhírű koreográfus - Leo Mujic -, mégpedig a tőle megszokott lendülettel, dinamikával. Mozgásvilágának gazdagsága és ereje olyan átütő, hogy a nézőknek fel sem tűnik majd, hogy milyen technikai nehézségekkel terhelte, kihívások elé állította a magyar táncosokat.

Koreográfus: Leo Mujic
Táncművészek: Kozmér Alexa, Spala Korinna, Bajári Levente, Ali Tabbouch, Darab Dénes, Pálinkó Kornél
Zene: Bach
 

2013-11-25


Bindult az őszi évad

Szeptemberben a Jövő tánc keretén belül Nemes Zsófia és Szirtes Edina estjét láthatta a nagyérdemű a Jedermann Kávézóban.

Szeptember 22-én a Színházi Évadnyitó Korzón az Andrássy úton találkozhattatok velünk, ahol a nap folyamán a standunknál fogadtuk az érdeklődőket, és performanszokkal szórakoztattuk a járókelőket.

Résztvevők: Lendvay Zsóka, Rózsa Barbara, Fekete Blanka, Horváth Máté, Sebestyén Tímea és barátaink.
Zene: Kézdy Luca.

2013-10-20


Zachár Lóránd workshop

A PR-Evolution Dance Company és a Kreatív Kolónia szervezésében, a Kuriózoom Fesztivál után ismét lesz Zachár Lóránd workshop!

Időpont: 2013. október 22-23., 17:00-19:00 óráig.
Részvételi díj: 4000 Ft (1 nap), 6000 Ft (2 nap).
Helyszín: Kreatív Kolónia, Budapest, IX.k. Liliom utca 43-45.

Jelentkezés a hello@kreativkolonia.hu címen, illetve az esemény FB oldalán!

Várunk mindenkit sok szeretettel!

2013-10-19